Подготовката за Големият ден на преместването включва много повече от разхвърлянето на багажа по кутии, кашони и куфари, особено ако има и растения, които искате да пренесете в новия си дом.

Растенията са с различни размери и могат да представляват истинско предизвикателство за опаковане и транспортиране без „жертви“.

Преди преместването

Около три седмици преди преместването – и в зависимост от размера на всяко стайно растение (и неговата коренова система) – извадете вашите растения от всички чупливи глинени съдове. Засадете ги с чиста почва в пластмасови контейнери. Това позволява на растенията да се установят в новата си, макар и временна, среда. Опаковайте празните глинени съдове с аеро фолио или ги приберете в кутии и ги преместете, както бихте направили с другите чупливи предмети.

Проверете за насекоми, като поставите яката за бълхи на домашния си любимец в основата на контейнера, за да извадите всички вредители. Полейте растенията два или три дни преди преместването, така че почвата да е влажна, но не прекалено. Повечето растения могат спокойно да издържат до 10 дни без вода, стига корените им да са влажни.

Опаковайте  растенията, и ги повозете (за предпочитане във вашия автомобил).

Товарните микробуси не са идеалната среда за живи растения. Няма слънчева светлина, въздушен поток или влажност. Ако е възможно, по-добре е да транспортирате стайните си растения и храсти в личното си превозно средство.

Във Вашият автомобил

 • Опаковайте саксийни растения в:
 • Твърди кутии, като ги стабилизирате с парцали или вестници за пълнеж;
 • Пластмасови контейнери;
 • С два пласта аеро фолио;.
 • Опаковъчна хартия / Фъстъци от стиропор;
 • Найлонови торбички, завързани с канап;

Ако трябва да влязат в товарен микробус

 • Поставете найлонов плик върху контейнера и го завържете, така че почвата да остане на мястото си.
  • Залепете крайщата на кутията за всеки случай, за да сте сигурни, че тя е сигурна.
  • Попълнете празните места с вестници или други опаковъчни материали.
  • Пробийте дупки в кутията, за да могат растенията да „дишат“.
  • Етикетирайте всяка кутия „чупливо“ и „живо растение“

Твърде е голямо? Тогава го срежете😊

Когато е невъзможно да пренесете любимият си фикус или декоративен храст, може да срежете част от него, която да присадите на новото място. Вземете остър нож или ножици за подрязване и отрежете няколко здрави стъбла с дължина около 3 до 6 инча. Навлажнете краищата, като ги увиете в мокра хартия или кърпа, след което закрепете с ластици или връзки. Ако Ви се намират, използвайте пластмасови държачи за стъбла – ще ги намерите при местния цветар. Опаковайте добре като ги поставите свободно в пластмасов съд.

Ще трябва да ги присадите много скоро след пристигането на новото място. Растенията няма да оцелеят, ако загубят влажността си.

Правила и указания

Когато става въпрос за международно преместване на градински растения, би било добре да проверите какви са правилата за внасяне на растения. Може да се изненадате, но в някои страни, и отделни Щати в Америка, има списъци със забранени за внасяне растения. Освен това се съблюдават правила и стъпки за определяне дали внасяните растения за засаждане в двора са без насекоми и болести. Това е стъпка, която е добре да не пропускате😊

Преместването може да бъде стресиращо както за Вас, така и за стайните Ви растения, но с добро планиране и внимателно следване на тези инструкции, ще се наслаждавате на любимата зеленина и в новия си дом.

Поемете дълбоко дъх и спрете да се притеснявате….ще се справите😊!

4.8
4,8 rating
4.8 out of 5 stars (based on 4 reviews)
Excellent75%
Very good25%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Как да пренесем дома

References

Outgoing link

„Хамали ЛУКС“ ЕООД е лицензирана фирма за хамалски услуги. Вътрешни и международни премествания, както и професионално извършване на монтажни дейности. Работим по световни стандарти, гарантиращи качествени хамалски услуги и че вашите вещи ще бъдат преместени безпроблемно до всяка точка на света.

За нас граници не съществуват в сферата на преместването и Как да пренесем дома.

Планираме всичко изключително внимателно. Демонтаж/Монтаж на мебели и уреди, опаковане, събиране ( хамалски услуги), превозване, окончателно доставяне и разопаковане. Как да пренесем дома.

Държим най-вече на професионализма и качеството на услугите, които предлагаме: хамалски услуги и преместване.
Нашата цел е да Ви предложим максимално ефективни решения

Ние сме експерти в опаковането и преместването на активите на вашата фирма.

Как да пренесем дома

Офис мебели,

Електронни устройства,

Лабораторно оборудване или Фабрично оборудване към новите ви помещения. Цялото електронно оборудване, като сървъри и модемни шкафове, се опаковат в специално проектирани кутии и се транспортират в превозни средства с пневматично окачване. преместване на диван.

Изберете MLUX – hamali-lux За Вашето безпроблемно преместване. Преместване на офиси, преместване на дома и международно преместване.