Не всяко преместване е голямо.

Ако се местите в студентско общежитие, или новият Ви дом е през няколко къщи, може и да не Ви е нужна помощта на професионална фирма за преместване.

Ако се местите с малко вещи, може да успеете да се справите със собствената си кола или с фирма за транспорт на товари. Ето няколко експертни съвета за това как да се справим с „малко преместване“:

Какво наричаме „малко преместване“?

  • Преместване в студентско общежитие – Въпреки че отделянето за пръв път от дома обикновено е свързано с много емоции, количеството вещи е сравнително малко😊. Преместването в общежитие е типичен пример за „малко“ преместване. Повечето стаи в студентски общежития са обзаведени с най-нужните мебели, като – легло, бюро, гардероб, а понякога дори кухненски съдове, което означава, че няма нужда да се нагърбвате с разглобяване, опаковане и пренасяне на обемни мебели. Нужно е да пренесете само, спално бельо, училищни принадлежности, тоалетни принадлежности и дрехи. 
  • Преместване в студио или едностаен апартамент – Също типичен пример за „малко преместване“, особено ако планувате да купувате мебели след като се преместите. Преместването в малък апартамент означава, че трябва да преместите сравнително малък обем от кутии и мебели. За тази цел може просто да наемете камион или товарен микробус.
  • Локално преместване, в рамките на Вашият квартал – Премествате се малко по-надолу по улицата? Дори ако планирате да преместите цялата си покъщнина и мебели, можете да наречете преместването – „Малко“ заради удобството да се преместите наблизо, оставайки в старият квартал. Понякога, обаче, подобни премествания отнемат повече време. Причината? Собствениците често са склонни да преместват вещите си постепенно и поетапно, което удължава доста процеса. Най-ефикасният начин да реализирате малко, локално преместване, обаче, е да го направите наведнъж.
  • Единично преместване на специални предмети – „Малките премествания“ обикновено включват преместването на един, два големи предмета. Примерите за предмети, които обикновено се пренасят отделно от останалите, включват пиано, маса за билярд, уреди, ценни произведения на изкуството, вани и др. Подобни предмети е желателно да бъдат преместени само от специализирана фирма за преместване. Ако решите сами да преместите специалния предмет, не забравяйте да прочетете и следвайте инструкциите внимателно.

5 начина да се справим с „малко преместване”

  1. Наемете фирма за преместване, специализирана в „малките премествания“;

Най-лесният начин да се справите с „малко преместване“ е като наемете професионални хамали, които да свършат всичко вместо вас. Локалните премествания, местенето в студиа и малки апартаменти, както и специалните премествания се случват по-ефективно и безболезнено, когато са включени професионалисти. Ако наемането на компания, която извършва пълно преместване Ви изглежда ненужно за Вашето „малко преместване“, но все пак имате нужда от помощ, може да наемете само хамали за самото изнасяне на вещите. За помощ при преместване на единични обемни артикула, наемете фирма за преместване, която е специализирана в преместването на конкретния артикул (пиано, хладилник и др.).

Наемете подвижен контейнер

Наеменето на малък подвижен контейнер е идеално решение при „малки премествания“. Изберете контейнер с размери, които да отговарят на всички вещи, които ще пренасяте. Тези подвижни контейнери могат да бъдат особено полезни за градската среда, където пространството е ограничено и е необходимо място за съхранение. Подвижните контейнери са чудесни за съхранение, което ще Ви даде възможност спокойно да подредите вещите си в по-малкото жилище и да имате време да намерите място за онези, които не се побират в новия Ви дом.

  1. Преместване със собствен транспорт

Често, преместване в студентски и други общежития, означава пренасянето на една или две коли багаж😊. Ако Вашето „малко преместване“ може да бъде осъществено с личният Ви автомобил, то това определено е най-добрият вариант😊 Не само защото е най-икономичният, но и защото той Ви дава най-голяма гъвкавост откъм време. Когато използвате собствения си автомобил за преместването, Вие имате абсолютен контрол върху целия процес и можете да се движите по свой собствен график.