Местенето на огромен и тежък диван в друг дом не звучи никак лесно и в повечето случаи наистина не е!

Преместване на Диван, MLUX

Има редица задължителни стъпки, които да се свършат, за да преместите дивана бързо и, по-важното, безопасно.

Предизвикателствата, свързани с преместването на дивана, варират от необходимостта да решите дали изобщо да го местите, до това как да преместите тежката мебел, без да причинявате щети на дивана или на имота, който напускате.

Как да избегнете наранявания при преместването на дивана е нещо, което трябва сериозно да обмислите предварително.

В това ръководство сме включили 10-те стъпки за преместване на диван, така както се очаква да бъде преместен – с нулеви рискове за вас, вашите помощници, дома и останалите мебели.

Стъпка 1: Отговорете си на големия въпрос: Струва ли си?

Големите мебели рядко си струват усилията и разходите за преместването им в друг дом. Защо? Повечето от тях са доста тежки, което автоматично покачва разходът за транспортиране.

Затова първата и най-важна стъпка при преместването ви в нов дом, е да решите дали изобщо си струва да вземете и дивана с вас. За да вземете по-лесно това решение, си отговорете на следните въпроси:

1) Стойност.

Ценен ли е вашият диван? Висококачествен, марков или уникат? Има ли сантиментална стойност за вас? Скъп ли е? Скоро ли сте го закупили?

2) Състояние.

В добро общо състояние ли е диванът? Ако е поизносен не е ли по-изгодно да си спестите усилията по пренасянето и направо не купите нов диван за новият дом?

Стъпка 2: Премерете добре диванът, за да избегнете неприятни ситуации😊

Диванът ви може да се окаже огромен, когато го изправите до малката си врата. Добре е предварително да сте измерили всички врати и широчината на коридора, за да не се окажете заседнали в пространство, откъдето няма мърдане. За да избегнете подобни изнервящи ситуации, трябва да знаете как да измерите дивана си при преместване:

  • ИЗМЕРЕТЕ размерите на дивана – използвайте рулетка, за да определите действителната му височина, ширина и дължина;
  • ИЗМЕРЕТЕ всички врати, коридори и стълбища по планирания път към изхода;
  • СРАВНЕТЕ мерките, за да откриете потенциалните проблемни места и да обмислите вариантите.

Ако срещнете непреодолими препятствия с мерките, следващата стъпка би била разглабяне на дивана – частично или пълно.

Стъпка 3: Разглобете дивана, за да го преместите

След като премахнете всички подвижни части от голямата мебелна част, ще можете да го преместите по-лесно и по-безопасно, като по този начин ще предотвратите евентуални щети или лични наранявания в процеса по преместване на дивана.

Как да разглобите дивана при преместване? Отстранете всичко, което може да се отдели от тялото на дивана чрез отвиване на болтове или просто изваждане, като не забравяйте да приберете всички малки болтчета, гайки и други, за да можете после да го сглобите отново😊. Естествено, при затруднение е добре да повикате специалисти, за да не повредите дивана.

Стъпка 4: Опаковайте дивана за преместването.

Едно е ясно – трябва да предпазите дивана от повреда, или целият труд би бил напразен. Все пак щом сте решили да вложите толкова усилия за пренасяне на дивана, явно го цените като нещо, на което искате да се наслаждавате.

Как да опаковате дивана за пренасяне.

  • Опаковайте всеки елемент в дебели одеала, за да го предпазите. Ако някой елемент е по-чуплив, опаковайте първо в опаковъчна хартия, а след това в  опаковка с мехурчета;
  • Пренасяйте отделените части от дивана в отделен кашон и го надпишете, за по-лесно сглобяване в новия дом;
  • Обвийте с опаковъчна хартия и опаковна с мехурчета всички неразглобяеми части от дивана, за които има риск да бъдат повредени при пренасянето;
  • Поставете парчета картонен върху ъглите и други раними части и ги фиксирайте с тиксо;
  • Ако диванът е скъп или е скъп за вас, най-добре го опаковайте в стреч фолио, за да го предпазите от прахта, мръсотията и влагата, типични за всяко преместване; Пок
  • Покрийте цялата дължина на дивана с дебели одеала за мебели и ги закрепете с тиксо.

Така опакован диванът ви може да премине през всичко!

Стъпка 5: Подгответе се с подходяща екипировка за местене.

Повечето дивани са твърде големи и тежки за да ги изнесете от вкъщи бе каквито и да е проблеми. Така че, дори да сте си подсигурили помощта на няколко лоялни ( и силни!) приятели, съветваме ви да се сдобиете и с нужната екипировка, за да улесните преместването на дивана, както и да се застраховате от инциденти.

За да предпазите дивана при преместване, да предотвратите имуществени щети, и да избегнете наранявания, трябва да разполагате със следното оборудване:

Плъзгачи за мебели. Мебелните плъзгачи са части от здрава пластмаса с твърда гума от едната страна, които, когато се поставят под краката или страниците на вашия диван. Ще ви позволят лесно да плъзгате тежката мебелна част по пода, без да причинявате каквито и да е щети на повърхността на пода. Основната цел на мебелните плъзгачи е да сведе до минимум триенето.

Количка за мебели. Дори да имате помощта на силни приятели, преместването на диван с количка определено е добро решение, особено ако диванът е голям и тежък. Количката за мебели е ниска платформа с четири колела, която ще направи преместването по-лесно и безопасно.

Следва продължение…

4.8
4,8 rating
4.8 out of 5 stars (based on 4 reviews)
Excellent75%
Very good25%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Преместване на Диван

References

„Хамали ЛУКС“ ЕООД е лицензирана фирма за хамалски услуги. Вътрешни и международни премествания, както и професионално извършване на монтажни дейности. Работим по световни стандарти, гарантиращи качествени хамалски услуги и че вашите вещи ще бъдат преместени безпроблемно до всяка точка на света.

За нас граници не съществуват в сферата на преместването и хамалски услуги.

Планираме всичко изключително внимателно. Демонтаж/Монтаж на мебели и уреди, опаковане, събиране ( хамалски услуги), превозване, окончателно доставяне и разопаковане.

Държим най-вече на професионализма и качеството на услугите, които предлагаме: хамалски услуги и преместване.
Нашата цел е да Ви предложим максимално ефективни решения

Ние сме експерти в опаковането и преместването на активите на вашата фирма.

Преместване на диван

Офис мебели,

Електронни устройства,

Лабораторно оборудване или Фабрично оборудване към новите ви помещения. Цялото електронно оборудване, като сървъри и модемни шкафове, се опаковат в специално проектирани кутии и се транспортират в превозни средства с пневматично окачване.

Изберете MLUX – hamali-lux За Вашето безпроблемно преместване. Преместване на офиси, преместване на дома и международно преместване.